Werken op een booreiland

Werken op een booreiland

Een avontuurlijk leven op zee, het is niet iedereen gegeven. De beste stuurlui staan natuurlijk aan wal; maar wanneer zelfs de gedachte aan deinende golven genoeg is om je hart sneller te doen slaan, dan is werken op een booreiland misschien wel iets voor jou.

Zeeconstructie

Als je graag wilt werken op een booreiland, dan is het belangrijk dat je weet wat dat nu precies is. Veel mensen zien iedere constructie op zee aan als boorplatform, maar ervaren zeerotten die al langer werken op een booreiland zien dadelijk het verschil tussen een booreiland en het vaker voorkomende productieplatform. Een authentiek booreiland maakt gebruik van een boortoren op een ponton. Dat betekent dat de gehele constructie drijft. Een andere mogelijkheid bestaat erin dat de poten van het eiland de hele constructie tientallen meters omhoog duwen. Hoe dan ook, er is geen sprake van een verankerde constructie. Bij een productieplatform is dat net wel het geval. Wil je graag werken op een booreiland, dan is het alvast geen slecht idee om de verschillende constructies van elkaar te leren onderscheiden.

Unieke werkomstandigheden

Werken op een booreiland betekent rekening houden met erg unieke werkomstandigheden. Bereid je voor op lange dagen midden op zee en op weinig of geen contact met het thuisfront. Heel wat mensen die offshore werken, zien dat nu net als een groot voordeel, maar laten we even naar de cijfers kijken. Werken op een booreiland houdt langere arbeidsperiodes in. Dat betekent dat je meestal twee tot zes opeenvolgende weken aan het werk bent. Op dagdagelijkse basis betekent werken op een booreiland dat je twaalf uur aansluitend werkt. Bovendien is offshore werken lichamelijk erg veeleisend. Een goede fysieke conditie is zeker geen overbodige luxe. Naast de langere werkperiodes is er een grote kans dat je gestationeerd wordt op tienduizenden kilometers van huis. De Indische Oceaan, de Stille Zuidzee,… Er is geen enkele manier om voor je vertrek je bestemming zeker te weten. Werken op een booreiland kent heel wat nadelen, maar het hoge loon maakt het hele pakket toch erg aantrekkelijk.

werken op een booreiland 1werken op een booreiland 2

Werkzekerheid

Naast een riant salaris biedt werken op een booreiland je een ongekende zekerheid. Offshore werken staat gelijk aan altijd werk hebben. Gezien de moeilijke economische omstandigheden van vandaag, is dat mooi meegenomen. Alle begin is natuurlijk moeilijk. Gemiddeld duurt het een aantal jaar voor je met een vast contract kan werken op een booreiland; maar zelfs wanneer dat niet gebeurt, is er geen reden tot paniek. De vraag naar fossiele energie is zo groot dat er altijd nood zal zijn aan mensen die willen werken op een booreiland. Bovendien is het werk zo afwisselend er van verveling geen sprake is. Offshore werken is uiteraard niet voor iedereen weggelegd, maar het is een baan die je wel nooit meer loslaat. Als je twijfelt of werken op een booreiland wel iets voor jou is, ga dan zeker op zoek naar meer info. Hier ben je alvast op het juiste adres.

Opzoek naar een offshore vacature bv: SBM Offshore zorg er dan eerst voor dat u in het bezit bent van de benodigde VCA diploma. Deze is namelijk van belang zodra u offshore wilt gaan werken. Deze cursus kunt u doen bij verschillende bedrijven maar ook kunt u een boek bestellen voor zelfstudie. Vervolgens kunt u meerdere keren per jaar of via bedrijven elke week een examen afleggen. Hoewel altijd wordt gesproken dat er altijd genoeg werk is in de offshore branche is het toch van belang alvorens u gaat solliciteren u beschikt over de VCA diploma. Het mooie van offshore is dat u verder wel zonder diploma’s aan het werk kunt gaan om u vervolgens de komende jaren op te werken. Op deze manier kunt u toch een carrière opbouwen zonder dat u beschikt over de diploma’s.

 

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes