Werken zonder diploma

Als kind krijg je vaak te horen dat een diploma erg belangrijk is. Heel wat ouders zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat het onmogelijk is om een goede baan te bemachtigen zonder diploma. Toch zijn er heel wat mogelijkheden voor schoolverlaters en jongeren die willen werken zonder diploma.

Werken zonder diploma? Kies voor een baan offshore!

Ondanks het feit dat de gevolgen van de kredietcrisis nog steeds voelbaar zijn, is het perfect mogelijk om te werken zonder diploma. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om te werken zonder diploma en heel wat geld te verdienen. Offshore werken biedt heel wat toekomstperspectieven voor jongeren die zich niet zo op hun plaats voelden achter de schoolbanken. Wanneer je kiest voor een job offshore, zijn er namelijk een heel aantal andere eigenschappen en kwaliteiten die net iets belangrijk zijn dan een diploma. In dat opzicht kom je met zin voor avontuur, doorzettingsvermogen en een positieve ingesteldheid al heel ver. Op ieder booreiland kan je moeiteloos werken zonder diploma, zolang je maar kan aantonen dat je bereid bent je volledig op je job te storten. Natuurlijk, wat ervaring in soortgelijke sectoren is altijd mooi meegenomen.

Werken zonder diploma

Offshore werken? Kies voor een stabiele toekomst!

In onze huidige samenleving houdt werken zonder diploma heel wat gevaren in. Je wordt vaak aangenomen voor gevaarlijk en onderbetaald werk, en bovendien ben je nooit zeker hoelang je precies in dienst wordt genomen. Wanneer offshore werken zonder diploma je aanspreekt, smelten al die zorgen als sneeuw voor de zon. Aan de hand van je eerste baan offshore, kom je al snel in aanmerking voor heel wat bijkomende opleidingen. Zo kan je op een relatief eenvoudige manier ervaring opbouwen en een pak getuigschriften in de wacht slepen; die zullen je dan weer verder helpen om te kunnen blijven offshore werken. Werken zonder diploma is op een olieplatform dan ook een relatief begrip. Je begint misschien wel te werken zonder diploma, maar na een aantal maanden beschik je al snel over een bundel certificaten die aangeven dat je een gewaardeerde arbeidskracht bent die niets anders dan kwalitatief werk aflevert.

Werken zonder diploma? Ontdek je talenten offshore!

Of je nu aan de slag gaat als hulpkok of als drilexpert, bij een baan offshore wordt er altijd rekening gehouden met je talenten. Je collega’s en oversten volgen je vorderingen op de voet en maken er geen punt van dat je begint te werken zonder diploma. Ook zij beseffen dat bij mensen die offshore werken, ervaring en doorzettingsvermogen net dat tikkeltje belangrijker zijn. In andere sectoren kan werken zonder diploma een struikelblok zijn, maar voor de meeste mensen die offshore werken is dat net een pluspunt. Grote oliebedrijven kiezen regelmatig bewust voor jongeren die willen werken zonder diploma; jonge geesten met wendbare spieren die nog volledig gekneed kunnen worden naar de noden van het werk offshore. Offshore werken is niet altijd even makkelijk, maar wanneer je wilt werken zonder diploma is een baan offshore een gedroomde mogelijkheid. Twijfel dan ook niet langer en ga onmiddellijk op zoek naar vacatures offshore!

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes