Werken in de offshore

Geen diploma en toch op zoek naar een boeiende baan? Sta dan even stil bij de mogelijkheden van offshore werken. Werken in de offshore is de geschikte manier om op korte termijn een relatief fortuin te verzamelen, zonder over tientallen diploma’s of getuigschriften te beschikken. Kies dan ook nog vandaag om te werken in de offshore en duik met volle overgave in een meeslepend avontuur!

Offshore werken; Gevaarlijk? Helemaal niet!

Wanneer de woorden ‘werken in de offshore’ vallen, denken de meeste mensen meteen aan een gevaarlijke baan op een boorplatform ver weg van huis. Arbeidskrachten die offshore werken worden dan ook vaak met vragen bedolven wanneer ze vertellen wat hun werk precies inhoudt. Velen van zijn dan ook blij dat ze een aantal vooroordelen rond werken in de offshore op die manier kunnen ontkrachten. Offshore werken betekent hard werken; maar het werk dat je doet, is zelden echt gevaarlijk. De baantjes die toch als gevaarlijk worden bestempeld, gebeuren bij werken in de offshore door gekwalificeerde personeelsleden die perfect weten wat hen te doen staat. Mogelijke risico’s worden op die manier dadelijk in de kiem gesmoord. Wat veiligheid betreft, kan je het onmogelijk beter treffen dan wanneer je kan werken in de offshore.

Werken in de offshore

Offshore werken; eindelijk loon naar werk!

Als offshore werken veilig werken is; hoe zit het dan met het loon dat werken in de offshore oplevert? Wel, op dat punt kloppen de verhalen rond offshore werken wel. Werken in de offshore kan je een erg goed salaris opleveren. Het heeft dan ook geen zin om te ontkennen dat het hoge loon de voornaamste reden is waarom jongeren ervoor kiezen om te werken in de offshore. Zelfs zonder al te veel ervaring kan je op een aantal jaar offshore werken honderdduizenden euro’s verdienen. Met dat in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat werken in de offshore erg grote delen van de arbeidsmarkt aanspreekt. Toch is niet iedereen geschikt om te werken in de offshore. Bedrijven die offshore werken hebben voornamelijk interesse in jonge en sterke krachten die niet bang zijn van lichamelijke arbeid. Als je er oprecht over nadenkt om te werken in de offshore, neem je best even contact op met een van de bureaus die vacatures offshore aanbieden.

Offshore werken; hoe een baan vinden?

Om te kunnen werken in de offshore doorloop je in principe dezelfde selectieprocedure als bij andere banen.Het begint dus allemaal bij je sollicitatiebrief. Het grote verschil is echter dat de meeste bureaus die je aan een baan kunnen helpen, niet gespecialiseerd zijn in vacatures voor die mensen willen werken in de offshore. Je doet er dan ook goed aan om de website van olie- en gasbedrijven in de gaten te houden. Eventueel kan je ook actief in havens of algemene industrieterreinen zoeken naar een baan wanneer je droomt van werken in de offshore. Bovendien toon je op die manier dat je over een gezonde dosis initiatief beschikt, een enorme troef waar bedrijven erg van houden. Vertrouw je toch liever op een uitzendbureau, laat je dan leiden door een kantoor dat ervaring heeft met vacatures offshore. De mogelijkheden zijn er, het is alleen aan jou om de keuze te maken!

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes