Vacatures Offshore

Vind je geen baan waar je helemaal voor wilt gaan bij de vacatures onshore? Dan neem je toch gewoon een kijkje wat je kan vinden bij de vacatures offshore. Iedereen die offshore werken wel zit zitten, kan vaak al na een korte zoektocht rekenen op een leuke job op een booreiland.

Offshore werken? Bereid je voor op een uitdaging!

De eerste stap naar offshore werken is natuurlijk de juiste vacatures offshore vinden. Net zoals bij vacatures onshore kan je hiervoor dezelfde kanalen raadplagen. Het grote verschil is dat heel wat bedrijven voor het invullen van vacatures offshore op zoek zijn naar arbeidskrachten die al vaker op een boorplatform hebben gewerkt. In dat opzicht is het niet altijd even makkelijk om een baan te vinden wanneer offshore werken je doel is. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor vacatures offshore, is het nooit verloren moeite om je degelijk voor te bereiden. Informeer je over de geschiedenis van het bedrijf in kwestie en toon oprechte interesse in het werk. In aanmerking komen voor vacatures offshore is dan ook vaak een kwestie van rekening houden met een aantal factoren die belangrijker zijn dan ze lijken.

vacatures offshore

Offshore werken? Speel in op het gevraagde profiel!

Wanneer je eenmaal een aantal vacatures offshore onder de ogen krijgt, zal je zien dat veel bedrijven op zoek zijn naar personeel dat aan erg strikte en specifieke criteria voldoet. Naast ervaring wordt er veel belang gehecht aan de effectieve kennis van het werk. Het spreekt dan ook voor zich dat een chemicus de voorkeur zal krijgen wanneer er oliestalen getest moeten worden. Gelukkig zijn de meeste vacatures offshore gericht op arbeidskrachten die bereid zijn om intensieve fysieke arbeid uit te voeren. Slotenmakers, lassers, elektriciens, kraanbestuurders,…. Dat zijn maar enkele van de meest voorkomende vacatures offshore. Hou er bovendien ook rekening dat op zowat alle boorplatformen ter wereld Engels wordt gesproken. In dat opzicht betekent offshore werken ook actief een beroep doen op je talenkennis. Een actieve kennis van het Engels is voornamelijk van belang voor technische vacatures offshore. Weinig bedrijven zullen geneigd zijn te investeren in personeel dat nood heeft aan een intensief taalbad. Het spreekt uiteraard voor zich dat jonge arbeidskrachten vaak de voorkeur genieten voor vacatures offshore, aangezien hun startlonen ook lager liggen.

Offshore werken? Weet waar je aan begint!

Heel wat jonge mannen die interesse tonen in vacatures offshore, denken vaak alleen aan het geld dat er te verdienen valt. Offshore werken levert een mooie duit op, maar het is een harde job waarbij je een aantal offers zal moeten brengen. Naast een afgelegen locatie zal je op geregelde tijdstippen geconfronteerd worden met extreme hitte of koude, lange periodes van absolute verveling en erg zwaar lichamelijk werk. Gelukkig beseffen de meeste mensen die reageren op vacatures offshore waar ze aan beginnen. Toch zijn er heel wat beginnende werkkrachten die snel afhaken. Dat betekent natuurlijk ook dat heel wat vacatures offshore nooit lang ingevuld blijven. Offshore werken is, in dat opzicht, werkzaam zijn in een erg dankbare sector. Wanneer je eenmaal wat ervaring hebt opgebouwd, zal je nooit om werk verlegen zitten.

 

 

 

 

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes