Vacatures offshore werken

Hoogopgeleid en offshore werken?

Eindelijk is het zover! Na een aantal jaar hard studeren heb je een mooi diploma op zak en ben je helemaal klaar om de wereld te trotseren. Nu nog een mooie baan vinden en er is niets meer dat je tegenhoudt om de arbeidsmarkt te veroveren. Heb je al gedacht aan leuke vacatures op een boorplatform?

Offshore werken; ook voor hoogopgeleiden!

Het is een fout die veel jongeren maken; een goed diploma is een belangrijke troef op de arbeidsmarkt, maar het is geen garantie op werk. Je doet er dan ook goed aan om verschillende vacatures te bekijken wanneer je op zoek gaat naar een job. Heel wat jongeren met een universitair diploma in een wetenschappelijke of een technische richting vergeten snel dat ze ook perfect in aanmerking komen voor vacatures offshore. Naast effectieve arbeiders zijn er heel wat vacatures voor ingenieurs, chemici en laboranten offshore. Het spreekt natuurlijk voor zich dat ingenieurs die offshore werken niet hetzelfde werk uitvoeren als het onderhoudspersoneel. Bovendien ligt het gemiddelde loon van een universitair geschoold personeelslid offshore heel wat hoger. Jammer genoeg lijken heel wat wetenschappers niet stil te staan bij een baan offshore; vele vacatures raken dan ook simpelweg niet ingevuld. Een bijkomend probleem is dat headhunters veelbelovende jongeren de kans niet geven zich te verdiepen in vacatures offshore. Toch geniet je als ingenieur of als chemicus van net dezelfde voordelen als al je ploegmakkers op het eiland!

vacatures offshore

Offshore werken; een speeltuin voor techneuten!

Als je houdt van technische snufjes, kan je niet anders dan offshore werken. Een groot aantal van de openstaande vacatures zijn specifiek gericht op offshore experts met heel wat technische expertise. Wanneer je werkt met materiaal dat handenvol geld kost, mag je echter geen fouten maken; dat schrikt natuurlijk af. Uitzendkantoren doen dan ook hun uiterste best om zoveel mogelijk vacatures in te vullen, maar toch zijn er veel starters die bezwijken onder de druk. Gas- en oliebedrijven begrijpen dat het niet evident is om te werken offshore en proberen daarom hun vacatures zo transparant mogelijk te maken. Dat betekent concreet dat een aantal van de vacatures voor hoogopgeleiden die willen offshore werken erg gedetailleerd zullen zijn. Bovendien krijg je voor het eigenlijke vertrek vaak nog wat bijkomende informatie om er zeker van te zijn dat je precies weet wat je te doen staat. Op het boorplatform zelf sta je er uiteraard niet alleen voor. Je wordt opgevangen door personeelsleden die al jaren offshore werken; en zelfs wanneer je eerste baan offshore niets voor jou is, zijn er nog tientallen vacatures die je misschien beter liggen.

Offshore werken; de beste vacatures voor een mooie toekomst!

Wanneer je pas van school komt, kan de zoektocht naar geschikte vacatures wat beangstigend zijn. Neem dan ook je tijd en bekijk rustig het beschikbare aanbod. Luister ook aandachtig naar de vele positieve berichten over offshore werken en besteed zeker voldoende tijd aan de vacatures offshore. Vergeet niet dat offshore werken gelijk staat een langdurige en stabiele loopbaan in een winstgevende sector.

 

 

 

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes