Salaris offshore

Gebeurt het weleens dat je moeite hebt om de eindjes aan mekaar te knopen? Misschien wordt het dan tijd om stil te staan bij een baan offshore. Offshore werken is niet alleen erg interessant, maar een baan op een booreiland levert je bovendien een erg mooi salaris op.

Offshore werken; een hoog salaris voor belangrijk werk!

Een leuke flat, een snelle auto, mooie kleren…; allemaal niet onbelangrijk, maar niet altijd even betaalbaar. Wanneer ook jij droomt van een beter leven, is werken offshore vast iets voor jou. De eerste vraag die opduikt wanneer het gaat om een job op een boorplatform is steevast hoe het zit met het salaris offshore. Aan land hoor je vaak bedragen waar je mond van openvalt, maar hoe zit dat nu eigenlijk? Kloppen de wilde verhalen rond het hoge loon offshore? Of gaat het hier eerder om geruchten verspreid door bedrijven op zoek naar mensen die willen werken offshore? Om kort en eerlijk te zijn, het salaris offshore is erg hoog. Natuurlijk gaat het hier om een bedrag dat in verhouding staat met het werk dat er moet worden uitgevoerd. Vergeet niet dat offshore werken lichamelijk en mentaal erg zwaar kan zijn. Dat zijn factoren die niet bij iedereen in goede aarde vallen. Het gevolg is dat olie- en gasbedrijven vaak lang moeten zoeken naar arbeidskrachten. Het hoge salaris offshore kan dan een erg belangrijk argument worden.

salaris offshore 2

 

Offshore werken; vergeet de cijfers niet!

Een aantrekkelijk salaris is in iedere sector mooi meegenomen, maar concreet gezien is het moeilijk om het salaris offshore exact weer te geven. Naast de functie die je hebt, tellen dienstjaren en bijkomende opleidingen natuurlijk ook mee. Het salaris offshore kan dus erg sterk verschillen. Maar toch, je mag er zeker van zijn dat je salaris offshore hoger zal zijn dan wat de gemiddelde docent of kantoorpik verdient. Zelfs wanneer je geen hoger diploma hebt, kan het salaris offshore snel oplopen tot twintigduizend euro per jaar. Het loon van een magazijnier met wat ervaring bedraagt ongeveer veertigduizend euro per jaar, een ervaren kraanbestuurder verdient een kleine zestigduizend euro en het offshore salaris van een ingenieur met heel wat dienstjaren, kan oplopen tot meer dan honderdduizend euro. Bovendien wordt je salaris offshore op regelmatige basis aangevuld met allerhande bonussen. Het spreekt dan ook voor zich dat het salaris offshore de voornaamste reden is waarom heel wat jonge en oudere mannen beslissen op zoek te gaan naar vacatures offshore. Vergeet natuurlijk ook niet dat er belastingen betaald moeten worden. Aangezien het salaris offshore best hoog is, zijn die bedragen dan ook niet te versmaden.

Offshore werken; een makkelijke beslissing!

Aan het einde van de dag heeft iedereen natuurlijk een eigen reden om offshore te werken. Het salaris offshore is niet altijd de hoofdreden, maar vaak is dat wel het doorslaggevende argument dat wordt aangehaald. Wanneer je een groot gezin te eten moet geven, of wanneer je er een erg dure levensstijl op nahoudt, is het salaris offshore dan ook een erg aantrekkelijk gegeven. Heel wat werknemers op een boorplatform starten vanwege het salaris offshore, maar ze blijven voor het spannende werk, de ongedwongen sfeer en de oprechte vriendschappen.

 

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes