Onshore werken

Ben je op zoek naar een boeiende baan aan land? Dan is onshore werken vast wel wat voor jou. Heel wat enthousiaste mensen dromen van een spannende job offshore, maar worden toch niet aangenomen omdat ze net wat ervaring missen. Uiteraard is dat een domper, maar toch hoeft dat geen reden te zijn om op te geven. Onshore werken kan de ideale oplossing zijn om op korte termijn heel wat ervaring op te doen.

Onshore werken: verschillend maar toch ook gelijk

Kan onshore werken je een baan offshore opleveren? Zonder er al te veel woorden aan vuil te maken; ja, natuurlijk. Het grote voordeel van onshore werken is dat je veel van de banen en functies offshore ook op het vasteland kan vinden. Dat betekent dat je door te werken in de haven heel wat van de kennis die offshore nodig is, kan opdoen. Wanneer je graag onshore wilt werken, kan je terecht bij grote gas- en oliebedrijven. Zij zoeken regelmatig personeel om op platformen aan land te werken. Kortom; ben je op zoek naar een baan offshore? onshore werken bezorgt je de nodige ervaring!

Onshore werken: de voordelen

Werken in de haven of op een olieplatform aan land kent een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je niet aan de andere kant van de wereld gestationeerd wordt. Vaak is het zo dat je na je dienst gewoon naar huis kan. Onshore werken houdt ook in dat je werkdagen heel wat korter zijn. Hier is er amper sprake van functies waarbij je meer dan twaalf uur aan het werk bent. Het tweede grote voordeel is de ervaring die je opdoet. Grote offshore bedrijven werken maar wat graag met mensen die ervaring onshore hebben. Het is ook interessant om te vermelden dat je als ongeschoolde arbeider makkelijk werk kan vinden in de haven of op een gasplatform. Grote bedrijven bieden heel wat opleidingen aan die specifiek gericht zijn op het werk onshore. Kwaliteitsvolle opleidingen horen dus ook zeker bij onshore werken.

onshore werken

Onshore werken: de nadelen

Geen voordelen zonder nadelen. Werken in de haven staat gelijk aan hard, slopend werk. Bereid je voor op een job waarbij een goede conditie én heel wat spierkracht geen overbodige luxe zijn. Het loon is ook niet altijd even aantrekkelijk voor mensen die werken in de haven. Het financiële aspect is dan ook de meest voorkomende reden waarom onshore werken wordt ingeruild voor een baan offshore. Een tweede nadeel is, ondanks dat je na je werkdag gewoon naar huis kan, het feit dat degelijke banen onshore moeilijk te vinden zijn in Europa. Wil je onshore werken, dan doe je er goed aan om toch rekening te houden met een eventuele verplaatsing. Zie je een verplaatsing niet zitten, kan kom je waarschijnlijk terecht in een van de vele opslagterminals.

Onshore werken: werkzekerheid

Hoewel de onshore banen niet voor het oprapen liggen in ons gebied, is er toch heel wat vraag naar mensen die onshore werken een kans willen geven. Gas en olie zijn vandaag de belangrijkste nutsvoorzieningen. In dat opzicht biedt onshore werken en gewoonweg werken in de haven je wel heel wat werkzekerheid. Ongeschoolde arbeiders die onshore werken worden bovendien snel opgeleid. Dankzij de opgedane kennis en de ervaring die je opdoet, heb je al snel belangrijke troeven in handen. Bovendien bezorgt de overstap naar een baan offshore je ook een gemoedsrust die je niet snel in andere sectoren zal vinden.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes